Area 51: Tajuplné miesto vyvoláva obrovské dohady

16.01.2013 12:00

Záhadná Area 51 má byť spojená s UFO a mimozenskými civilizáciami.

Fanúšikov záhad odjakživa fascinuje aj svet lietajúcich tanierov a mimozemských bytostí, ktoré majú v pravidelných intervaloch navštevovať našu planétu. Státisíce pozorovaní, očitých svedectiev, fotografií či dokonca videozáznamov nenechá nikoho na pochybách, že téma UFO je jedna z najpútavejších záhad histórie, ale aj súčasnoti. Množstvo ľudí už vďaka mimozemšťanom nielen zbohatlo, ale aj cestovalo v časopriestore, zmizlo, či dokonca zomrelo. Rajom UFO a mimozemskej aktivity na Zemi má byť podľa fanúšikov konšpiračných teórií tajuplná Oblasť 51.

Čo to je Area 51?

Pozrime sa, akú oficiálnu poučku nám ponúka internetová encyklopédia Wikipédia: Area 51 (dosl. Oblasť 51), známa aj ako Dreamland, Watertown, The Ranch, Paradise Ranch, The Farm, The Box, Groom Lake a The Directorate for Development Plans Area je odľahlý úsek zeme na dne vyschnutého jazera na juhu Nevady, ktorý je vo vlastníctve vlády Spojených štátov, a na ktorom sa nachádza vojenské letisko, pravdepodobne používané na tajný vývoj a testovanie prototypov nových vojenských lietadiel. Na letisku prebiehal vývoj mnohých prísne utajovaných strojov ako Lockheed U-2 alebo Lockheed SR-71 Blackbird. Býva obľúbeným predmetom mnohých konšpiračných teórií o UFO.

UFO, mimozemšťania a im podobní ...

A práve teórie o budovaní, pristávaní či kontaktoch s UFO túto záhadnú základňu v Nevadskej púšti preslávili. Práve v zakázanom území, ktoré využíva americká armáda a tajné služby, a kde majú smrteľníci vstup zakázaný, sa majú prevádzať všakovaké tajuplné experimenty spojené s návštevníkmi z vesmíru. Nielen internet, ale aj knihy, časopisy, televízia a ďalšie masmediálne prostriedky prinášajú obyvateľstvu na celej Zemi teórie a dohady o tom, čo sa má za dobre stráženým oplotením Oblasti 51 ukrývať. Slávne lietajúce taniere, ktoré sú známe ako UFO, majú poväčšine pohádzať práve z rúk "tajných", ktorý v tejto základni denne pracujú na utajovaných projektoch. Ďalej sa tu majú uskutočnovať testy na dochovaných mimozemských úlomkoch, či dokonca zvyškov neidentifikovateľných rakiet, ba aj "živých" tkanív a častí "tiel" mimozemského pôvodu. Ďalší ľudia tvrdia, že svetové epidémie vtáčej či prasacej chrípky majú pochádzať práve z testov v Arei 51 a jej podobných skrytých základní. Triezve vysvetlenia o tom, čo sa v Oblasti naozaj deje, dodnes neboli verejnosti podložené, úvahou je, že americká vláda vyvíja potajomky nové druhy lietadiel či vzdušných zbraní a preto sa snaží zo všetkých síl, aby testovanie a chyby vo vývoji boli dôkladne utajené. To je dosť logické, lenže milióny ľudí jednoducho Američanom neveria a snažia sa šíriť svoje vlastné myšlienky, ktoré aj vďaka napríklad kontroverznému 11. septembru, sa v mysli ľudí veľmi rýchlo vymenia za pravdu.

Pozrite si dokument, ktorý sa snaží vysvetliť tému Area 51:

No keďže vláda USA je ohľadom otázke Oblasti 51 mimoriadne skúpa na slovo, konšpiračné teórie nemožno ani jednoznačne vyvrátiť. Veď lokalita, ktorá je dobre ukrytá v púšti, ohraničená vysokým plotom, rôznymi upozorneniami a výstrahami a kde platí prísny zákaz fotografovania, ani iné myšlienky v bežných ľuďoch vyvolávať nemôže. Oblasť Area 51 sa zviditeľnila aj svojím "účinkovaním" vo filme Deň nezávislosti či seriáli Hviezdna brána. No a celá pravda o nej sa nachádza niekde tam v Nevadskej púšti :)

ZDROJ: wikipedia.sk, magazin.sk

VIDEO: youtube.com

Diskusná téma: Area 51: Tajuplné miesto vyvoláva obrovské dohady

Area 51

drozofila (admin) | 16.01.2013

Tu môžete zanechať svoj komentár k článku.

Pridať nový príspevok