Mrazivá predtucha: Dievčatko tušilo, že sa stane niečo hrozné!

15.01.2013 13:54

Eryl Mai Jonesová mala desivú predtuchu o katastrofe v meste Aberfan.

Predtucha je veľmi zvláštny jav, ktorý dodnes nie je vedecky objasnený. Ľudia, ktorí ho zažili, popisujú zvláštne videnia, bolesti, alebo akési snové predstavy. Akoby cítili, že sa vo veľmi krátkom čase udeje niečo strašné. Hoci mnoho bežných ľudí má denne rovnaké myšlienky z rôznych dôvodov, nie mnoho z nich sa aj skutočne naplní. No existuje nie málo zdokumentovaných prípadov, kedy sa ľudské vidiny aj skutočne v krátkom časovom rozpätí odohrali rovnako ako v predtuchách, prípadne reálna tragédia mala veľmi podobný scenár ako vízia, ktorú mala nešťastná osoba.

Jeden z najznámejších a najdochovanejších prípadov predtuchy sa odohral v októbri 1966 v mestečku Aberfan v južnom Walse na Britských ostrovoch. Len deväťročnej Eryl Mai Jonesovej sa začiatkom októbra 1966 zdôverí matke,že sa vôbec nebojí zomrieť. Divnú pripomienku malého dievčatka berú všetci skôr za nedorozumenie, ako za niečo zlé. No táto veta bola len začiatkom udalostí, ktoré vyústili do dychberúcej ľudskej tragédie.

O pár dní neskôr, 20. októbra 1966, Eryl opäť prekvapuje svoju mamu. Tentokrát jej chce rozpovedať sen, ktorý sa jej v noci sníval. "Musím ti povedať, čo sa mi snívalo," povedala Eryl matke, no tá ju nechce počúvať, keďže ako každé ráno ma starosti pred cestou Eryl do školy. Ale Eryl nevydrží nechať si zvláštny sen len pre seba. "Mami, snívalo sa mi, že som išla do školy, ale žiadna škola nebola. Celá bola zahalená niečim čiernym. Videla som Ježiška a bola som s kamarátmi Peteom a June," prezradila tajuplnú vidinu Eryl svojej mame. Tá celá udivená jej povedala, že to bola len nočná mora, a že všetko je v najlepšom poriadku.

Následky zosuvu v meste Aberfan.

Následky zosuvu v meste Aberfan.

No už na druhý deň bola Erylina mama, tak ako množstvo ďalších rodičov a obyvateľov mesta Aberfan zdrvených neuveriteľnou tragédiou, ktorá postihla ich mesto a hlavne základnú školu. 21. októbra 1966 nastal katastrofálny zosuv pôdy, ktorý uvoľnil pol milióna tony uhoľného prachu priamo na budovu základnej školy a okolité stavby. V ten deň zomrelo 144 ľudí z toho až 116 detí. Eryl Mai Jonesová sa nachádzala na zozname obetí. Bola pochovaná medzi svojich kamarátov, Petea a June.

Sila predtuchy je naozaj neuveriteľná ...

Diskusná téma: Mrazivá predtucha: Dievčatko tušilo, že sa stane niečo hrozné!

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok